12.06.2023 64

1966 yılında faaliyete başlayan okulumuz, köyümüzün Bağlama Mahallesinde 2 derslik ile eğitim öğretime başlamıştır. Öğrenci sayısının zaman içerisinde artması nedeniyle okulumuz lojmanı ve okul içerisindeki diğer bir bölüm sınıf olarak kullanılmıştır.

Ancak Yeni bir okul ihtiyacı 2012 yıllarında düşünülüp Boeing uçak firması iletişime geçilmiş,  Boeing firması ve Konaklı halkı el ele vererek Konaklı ilkokulu ve Konaklı Ortaokulu’nu yapmışlardır. Okulun yapılmasına destek verdiğinden dolayı Konaklı Boeing İlkokulu ve Konaklı Boeing Ortaokulu olarak ismi değiştirilmiştir.

2013-2014 eğitim-öğretim yılı yeni binasında faaliyete başlayan okulumuza Behiçedüzü, Bağlama, Çorakyanı, Kayaaltı, Köyiçi, Pınaralan olmak üzere 6 mahalleden taşıma ile öğrenci gelmektedir.

2017-2018 eğitim öğretim yılında ortaokul bölümü kapatılmış ve velilerimizin isteğiyle de Konaklı Boeing İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretime açılmıştır.

Okulumuzda ana Sınıfından 8. Sınıfa kadar ilkokul ve imam hatip ortaokulu olarak tek binada eğitim öğretim yapılmaktadır. 9 adet derslik, 1 Öğretmenler Odası, 1 idare odası,1 mescid, 1 kütüphane ve 1 yemekhane bölümü bulunmaktadır.

2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle okulumuzda 2 idareci, 11 öğretmen, 2 işkur yardımcı personel bulunmaktadır.